Untuk MAHA International Show 2010 ni Kak Ana tambah satu jenis frozen food yang agak istimewa dan lazat rasanya selain daripada kuih2 tradisional iaitu satay kebab. Ada dua jenis perasa satay kebab yang dijual sekarang iaitu black pepper ,original dan hot and spicy.
Wedding Cake, Birthday Cake, Door Gift, Cup Cake, Novelty Cake, Pastry, Chocolate, Baking Class, Baking Tools, Gifts and Hampers
Sunday, November 28, 2010
Friday, November 26, 2010
Jom Ke MAHA International Show 2010
Tuesday, November 23, 2010
Bunting MAHA International Show 2010
Saturday, November 13, 2010
Saturday, November 6, 2010
Persiapan MAHA International Show 2010
Pada masa ni, Kak Ana tengah sibuk membuat persiapan untuk berniaga di MAHA International Show 2010 yang akan diadakan di Serdang pada 26hb November - 5 Disember 2010. Kak Ana cadang nak jual frozen foods seperti donut, karipap, karipap pusing, samosa, kuih kasturi dan cucur badak. Lain2 makanan termasuklah coklat, tart dan peralatan membuat kek dan coklat.
Tuesday, November 2, 2010
Laksa Kedah
Monday, November 1, 2010
Puding Marble
Puding Marble ni Kak Ana buat sebagai buah tangan pada kenduri tahlil dan doa selamat sempena pemergian abang dan kakak ipar ke tanah suci untuk mengerjakan ibadah haji.Puding ni memang sedap thanks Che Mat,(CMG) memang tak rugi mencuba .Disini akak minta izin nak share resepi dengan viewers semua.
Bahan-bahan:
4 keping roti*
2 biji telur*
1/2 cawansusu pekat*
170 ml susu cair*(akak guna fresh milk)
3 1/2 cawan air
8 gm agar2 serbuk
1/2 cawan gula
2 sdb butter
2 sdb serbuk koko
Cara nya:
Didihkan 3 cawan air dengan agar2,bila agar2 hancur masukkan gula biar ia hancur.
Blend semua bahan bertanda * dan tuang dalam agar2 tadi .sambil dikacau masukkan butter bila mendidih tutup api.
Bahagi agar2 kepada 2.
1 bahagian dicampur dengan koko kacau biar rata.
Ambil 1 cawan bahagian biasa tuang dalam acuan berselangseli dengan bahagian koko.sehingga habis.sejukkan dalam icebox.